Υπηρεσίες

Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία

Με στόχο… το ευ ζην!

 

Υ πό το πρίσμα της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας και με σταθερό στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσκολιών ενός ατόμου, παρέχονται υπηρεσίες που μπορούν να ταξινομηθούν στις παρακάτω κατηγορίες:

Πρόκειται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε κατάστασης που βιώνει αρνητικά ο καθένας μας. Μπορεί να αφορά σε ένα υπέρμετρο άγχος που εκφράζεται με κρίσεις πανικού ή στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται κάποιος με τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους, έναν τρόπο που δημιουργεί προβλήματα στη ζωή του.
Απευθύνεται σε γονείς που επιθυμούν να βελτιώσουν τη σχέση τους με τα παιδιά ή να διαχειριστούν ορθά κάποιες δυσλειτουργικές συμπεριφορές των παιδιών τους.
Αφορά στα μέλη ενός ζευγαριού τα οποία θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν και να βελτιώσουν σημαντικά στοιχεία της σχέσης τους, όπως η επικοινωνία, οι προσδοκίες, η σχέση με τις πατρικές οικογένειές τους.
Αναφέρεται στην παροχή πληροφοριών για βασικούς προβληματισμούς που αφορούν στις πτυχές της καθημερινής μας ζωής. Είναι ένα είδος εκπαίδευσης, που στόχο έχει να διευκρινίσει τη φύση και το βασικό μηχανισμό λειτουργίας κάποιων σημαντικών παραγόντων, όπως το άγχος, η επικοινωνία με τους άλλους, μια ασθένεια κ.ά.

Σοφία Γαϊτανά, Ψυχολόγος MSc – Ψυχοθεραπεύτρια

Ε ιδικότερα, μπορούμε να εργαστούμε, μαζί, πάνω σε θέματα και δυσκολίες, όπως:

• Άγχος (Κρίσεις Πανικού, Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή, Γενικευμένο Άγχος, Φοβίες)

• Διάθεση – Συναισθηματική κατάσταση (Κατάθλιψη, Συναισθηματικές μεταπτώσεις, Θυμός)

• Ψυχωτικά επεισόδια (όπως στο πλαίσιο μιας Διπολικής Διαταραχής)

• Χρόνιες Παθήσεις (αντιμετώπιση μιας ασθένειας η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή ενός ατόμου, όπως ο καρκίνος, ή να επιφέρει πολλές δυσκολίες σε πολλαπλά επίπεδα, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας)

• Τραυματικά γεγονότα

• Πένθος / Απώλεια

• Διαπροσωπικές σχέσεις (επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές) ή σχέσεις με το άλλο φύλλο

• Διαταραχές σίτισης

Στην περίπτωση που η αντιμετώπιση των δυσκολιών χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, η συνεργασία με ψυχίατρο κρίνεται απαραίτητη.


Ελάτε να συζητήσουμε!Επικοινωνία

Show Buttons
Hide Buttons